یکی از مسائل مورد توجه جهانی , به ویژه در مورد زنان مسئله استئوپروز ( پوکی استخوان) , یعنی کاهش کلسیم استخوان ها است.
نقش تغذیه در پوکی استخوان :
تبلیغات انبوهی طی سالیان دراز در مورد مصرف فرآوردههای حیوانی انجام گرفته و چنین باوری را در ما به وجود آورده که گویی فرآورده های لبنیاتی , بهترین منبع تامین کلسیم بوده و بهترین راه پیشگیری از پوکی استخوان , مصرف هر چه بیشتر آنهاست ؛ اما این امر حقیقت ندارد , این موضوع به اثبات رسیده که پروتئین زیاد گوشت و فرآورده های لبنیاتی , خون را اسیدی میکند و این خود , موجب خارج شدن کلسیم از استخوان ها میشود.
این امر سبب می گردد که بدن , مقدار کلسیمی پیش از آنکه جذب کرده دفع کند و این کمبود باید از محل ذخیره کلسیم بدن , یعنی استخوانها تأمین شود و نتیجه این فرآیند , پوکی استخوان یا استئوپروز خواهد بود.
- در این باره باید بگوییم از سال ۱۹۲۰ معلوم شده که پروتئین حاصل از مصرف گوشت , سبب از دست رفتن کلسیم میشود.
- خوشبختانه , پروتئین منابع گیاهی , سبب موازنه منفی کلسیم نشده و عملاً , در برابر کاهش تراکم استخوانها نقش محافظت کننده دارد.
خانم هایی که برای جلوگیری از پوکی استخوان ( استئوپروز ) فرآورده های لبنیاتی مصرف می کنند , باید به این حقیقت روشن توجه نمایند.
در کشورهایی مانند ایالات متحده آمریکا که فرآورده های لبنیاتی بیشترین مصرف را دارد , بیشترین میزان موارد پوکی استخوان نیز دیده می شود . بین ۱۵ تا ۲۰ میلیون از جمعیت آمریکا مبتلا به پوکی استخوان هستند.
حال ببینیم چینی ها چه مقدار لبنیات مصرف میکنند؟
بر حسب پژوهشهای انجامشده به وسیله دکتر تیری برون , دانشمند رشته تغذیه و کشاورزی , عضو انیسیتوی ملی بهداشت و تحقیقات پزشکی فرانسه, « چینیها , شیر و فرآوردههای لبنیاتی مصرف نمیکنند ؛ و کمترین میزان پوکی استخوان در جهان را دارا هستند .»
دکتر کولین کمپ بل اشاره میکند :« برای پیشگیری از پوکی استخوان , فرآورده های لبنیاتی ضروری نیست.»
بیشتر چینی ها , فرآورده های لبنیاتی مصرف نمی کنند و به جای آن , تمامی کلسیم مورد نیاز خود را از گیاهان تأمین میکنند.
یافته های چینی ها نشانگر آن است که نیاز افراد به کلسیم , کمتر از میزانی است که ما فکر میکنیم و آن مقدار را می توان از فراورده های گیاهی تأمین کرد.
حیوانات , خود از همین منبع , کلسیم مورد نیازشان را تأمین میکنند.
یک نظر
تعقيب: پوکی استخوان چیست؟| چگونه از پوکی استخوان جلوگیری کنیم؟ - فارسی طب | مجله پزشکی